מה לאכול
1. לשתות מים.
2. לאכול ירקות מכל הסוגים והצבעים ובכל צורות ההכנה.
3. לאכול פירות. בהגבלה לחולי סכרת ולטרום-סכרתייםץ
4.לאכול אגוזים וגרעינים למיניהן רצוי לא קלויים,בגין כמות השומן.
5. לאכול סוגי קיטניות שונות
6. דגים
7. מידתיות
8. בשר
9. לנמנעים למזון מהחי לאכול יותר מסעיפים 4ו5 .
10..להוספת טעם למזון להשתמש בצמחי מרפא.
הדברים האמורים כפופים לשני דברים
א. אלרגיה ורגישות למזון
ב. מעקב ובדיקות רפואיות מידתיות למניעת חוסרים של חומרים חיוניים לגוף.

הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.