הזנת תינוק ואלרגיה למזון
מחקר ישראלי חדש שנערך בבית החולים בני ציון בחיפה. קובע שהנקה בלבד,בארבעת החודשים הראשונים מצמצמת את הסיכון להתפתחות אלרגיה למזון [פורסם,ידיעות,13.3]
סיבה נוספת לחשיבות ההנקה.
המחקר בדק אלרגיה ל:בוטנים,שומשום,בצים וחלבון חלב פרה.
אלרגיה למזון גורמת לחסרים תזונתיים בשנות הגדילה וההתפתחות וכן לירידה בצפיפות העצם.
ההשלכה היא גדולה לבריאות בהווה ובעתיד.

הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.