הקשר בין תזונה לחרדה ודיכאון
בספר שכתב ד"ר דרו רמזי,פסיכיאטר, המבוסס על מחקרים חדשים במדעי המוח והתזונה.מסביר את הקשר בין הרגלי תזונה לבין הבריאות הקוגניטיבית,הנפשית והגופנית.
מציין 12 רכיבי תזונה החיוניים למוח ולנפש ונמצאים בשמונה קבוצות מזון.
עלים ירוקים ובשלל צבעים.
ירקות ופירות בשלל צבעים.
דגים
אגוזים קיטניות וזרעים
בשר
מוצרי מזון מותססים
בצים ומוצרי חלב
שוקולד מריר[מינימום 70 אחוז]
רכיבי התזונה הם:משפחת b במיוחד 1,6,9,12 וכולין
מינרלים:ברזל,מגנזיום,אשלגן,סלניום,אבץ
שומני אומגה שלוש
ויטמינים a.c
ידוע מזה שנים רבות על הקשר בין תזונה לבריאות .החידוש כאן הוא התמקדות בקשר בין תזונה לחרדה ודיכאון.

הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.