איבחון לבעיה בריאותית
איבחון בריאותי מוצלח הוא תנאי הכרחי להצלחה בטיפול וריפוי.האיבחון צריך להיות מקצועי,רציני ומדוייק.איבחון כזה דורש יידע רב,ניסיון,הקדשת זמן מספקת וגם התייעצות.לא לוותר על חוות דעת נוספת.
לאיבחון יש שיטות שונות.לבחור את השיטה לפי הבעיה הבריאותית.
החלטה סופית לגבי האיבחון יש לקבל סמוך ככל האפשר לטיפול.

הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.