עלייה ברגישות לגלוטן ובאיבחון צליאק

מתוך כתבה בעיתון ידיעות[6.9].

עלייה ברגישות לגלוטן הנמצא בעיקר בדגנים וגם עלייה באיבחון מחלת הצליאק

אחת הסיבות לדעתי היא כי החיטה המודרנית מכילה יותר גלוטן

הזינוק במיוחד אצל ילדים ובני נוער[הסיבה לדעתי כי הם לא רגילים לחשיפה לגלוטן]

בקבוצות גיל אחרות לא היתה עלייה[הגוף התרגל]

מומחים טוענים לקשר אפשרי למזון מעובד בגיל צעיר.

גלוטן נמצא בחיטה,שעורה,שיפון,שיבולת שועל ועוד.

מזון ללא גלוטן,אורז,תירס,קינואה ועוד.

אנשים הרגישים לגלוטן צריכים לשים לב למזונם.לחולים במחלת הצליאק צריכים להימנע לחלוטין מגלוטן..

By eli edri April 20, 2025
רוב התאונות ניתנות למניעה מחקרים מראים שרוב התאונות קשורות לכביש,אחריהם תאונות בית. טרגדיות נוספות שאפשר למנוע קשורות לטביעה. תשומת לב של מבוגרים אחראים למעשי הילדים תימנע את רוב התאונות.לפעמים אפילו דקה של אי תשומת לב או אי השגחה יכולה להסתיים רע מאוד.
By eli edri April 16, 2025
הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.
More Posts