עלייה ברגישות לגלוטן ובאיבחון צליאק
מתוך כתבה בעיתון ידיעות[6.9].
עלייה ברגישות לגלוטן הנמצא בעיקר בדגנים וגם עלייה באיבחון מחלת הצליאק
אחת הסיבות לדעתי היא כי החיטה המודרנית מכילה יותר גלוטן
הזינוק במיוחד אצל ילדים ובני נוער[הסיבה לדעתי כי הם לא רגילים לחשיפה לגלוטן]
בקבוצות גיל אחרות לא היתה עלייה[הגוף התרגל]
מומחים טוענים לקשר אפשרי למזון מעובד בגיל צעיר.
גלוטן נמצא בחיטה,שעורה,שיפון,שיבולת שועל ועוד.
מזון ללא גלוטן,אורז,תירס,קינואה ועוד.
אנשים הרגישים לגלוטן צריכים לשים לב למזונם.לחולים במחלת הצליאק צריכים להימנע לחלוטין מגלוטן..

הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.