תזונה כבסיס לבריאות-גופנית,קוגניטיבית ונפשית
תזונה בריאה מונעת מחלות שונות.
התייחסות לתזונה בריאה כוללחת:צריכה של כל אבות המזון ואוכל לא מעובד או מעובד בצורה מינימלית.
ירקות,פירות דגנים מלאים,קיטניות ועוד.עיבוד מינימלי כולל :לחתוך,לטחון והוספת קצת שמן,מלח או תבלין אחר.
במידה וזה לא מתאפשר,אפשר ירקות או קיטניות קפואות.
אפשרות פחות טובה היא ירקות או דגים משומרים.
צריך להפחית ככל האפשר מזון מעובד ברמה גבוהה.
הטוב ביותר הוא,לקנות מזון בסיסי ולבשל בבית.

הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.