השפעת הסביבה על המזון
ידועה השפעת הסביבה על המזון שאנו אוכלים: טיב האדמה,איכות מי ההשקייה,מזג האוויר ועוד.
לאחרונה פירסם מומחה בתחום"עודף הפחמן הדו-חמצני [בעידן המודרני]שסופחים הגידולים החקלאיים מדלל את ריכוזי החלבון,הוויטמינים והמינרליים בהם"
תופעה זו דורשת תשומת לב של כל אדם למנוע מתסור בגופו או באחרים שבטיפולו.מחסור של חלבון,וויטמינים ומינרלים.זוהי דרך נוספת להתנהגות בריאותית נכונה:למניעת מחלות,לטיפול,לריפוי ושיקום.

הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.