תזונה כבסיס לבריאות-מסייעים לתזונה
לאבות המזון וקבוצות המזון לפעמים צריך להוסיף טעמים המסייעים לתזונה.תבלינים, עשבי תיבול ושמנים.התבלינים מכילים ויטמינים ומינרלים,כמו למשל: פלפל שחור,צילי,כמון,כורכום,שום ועוד.
עשבי תיבול, למשל:פטרוזיליה,כוסברה,רוזמרין,בזיליקום,מרווה ועוד.
שמנים:שמן זית,חמאה,שמן קוקוס.
כמובן לפי העדפה אישית או הנחייה בריאותית אחרת.

הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בדגנים גורם לאנשים שרגישים אליו לבעיית בריאות שנקראת צליאק. לאנשים כאלו צריכים להיזהר תמיד ובמיוחד בחג הפסח,כיוון שמצות ועוגיות של פסח מכילים גלוטן. גלוטן יכול להיות גם בדברים אחרים ,,לכן צריך לקרוא את התוויות של מרכיבים או לשאול אים מוצר מסוים שקונים מכיל גלוטן. מי שלא רגיש לגלוטן חשוב שיאכל דגנים,כי הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.